Functionele geneeskunde

Wat is Functionele geneeskunde?

Gezondheid, kwaliteit van leven, energie en balans dat zijn belangrijke begrippen binnen de functionele geneeskunde. Functionele geneeskunde is een vorm van gezondheidszorg die zich richt op het probleem achter uw klacht. Een klacht als hoofdpijn, buikpijn, slapeloosheid of energiegebrek kan veroorzaakt worden door een groot aantal verschillende factoren. Ik help u inzicht te krijgen in uw individuele gezondheidssituatie en adviseer u over het verbeteren hiervan. Ik maak hierbij gebruik van de nieuwste wetenschappelijke inzichten op het gebied van genetica, darmintegriteit en biochemische processen.

Visie Mrs Health

Hoe werkt functionele geneeskunde?

Functionele geneeskunde is een sterk groeiende tak binnen de gezondheidszorg. Binnen deze specifieke vorm van zorg gaat de arts of therapeut samen met hun cliënten op zoek naar de oorzaak van ontstane gezondheidsproblemen. Gezocht wordt naar welk biochemisch proces niet goed loopt en wat er nodig is om dit te verbeteren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van uitgebreide vragenlijsten en genormeerde, goed onderbouwde laboratorium. Oplossingen worden gevonden in voeding, leefstijl en supplementen. Het gaat altijd om de vraag hoe we uw lichaam kunnen ondersteunen om zo optimaal mogelijk te functioneren. Binnen de functionele geneeskunde staat de client centraal, niet de klacht. Er wordt dan ook veel tijd en zorg besteed aan elke client. Een eerste consult duurt daardoor al snel 1,5 uur.

Vergoeding door ziektekostenverzekering?

In sommige andere landen is het gebruikelijk dat de reguliere geneeskunde samenwerkt met functionele geneeskunde om cliënten zo optimaal mogelijk te helpen.  Langzaam maar zeker wordt dit in Nederland ook vaker gedaan. De brancheverenigingen zorgen ervoor dat scholingsniveau van therapeuten hoog is en blijft. Mrs. Health is aangesloten bij de MBOG. Veel verzekeraars vergoeden daarom vanuit de aanvullende verzekering een deel van de kosten van consulten.


Bent u benieuwd hoe functionele geneeskunde u kan helpen?

Neem vrijblijvend contact op.